Αλλαγές στο ν. Κατσέλη προανήγγειλε ο Δ. Παπαδημητρίου

Αλλαγές στο ν. Κατσέλη προανήγγειλε ο Δ. Παπαδημητρίου

819
SHARE

Αλλαγές στον νόμο Κατσέλη προανήγγειλε με συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Οι αλλαγές αυτές, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα αποτρέπουν την κατάχρηση των διατάξεών του από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εις βάρος των πραγματικά αδύναμων».

«Δεν θα επιτρέψουμε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να επωφελούνται εις βάρος των έντιμων νοικοκυριών», τόνισε ο υπουργός στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός της λεγόμενης λαϊκής κατοικίας και «επομένως καμία οικογένεια που έχει δυσκολίες να πληρώσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι η δυνατότητα ο δανειολήπτης να έχει προτεραιότητα έναντι των funds για εξαγορά «κόκκινων» δανείων θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς, καθώς «βρισκόμαστε εντός μνημονιακών υποχρεώσεων, οπότε πολλές από τις καλές ιδέες που ακούγονται, ενώ θα θέλαμε πολύ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν».

Επίσης, ο κ. Παπαδημητρίου υπεραμύνθηκε των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιχειρήσεων, λέγοντας ότι απαιτούνται δικλείδες ασφαλείας «ώστε να αποτραπεί η δόλια χρήση του μηχανισμού», ενώ προανήγγειλε βελτιώσεις και επεκτάσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

LEAVE A REPLY