Αλ.Τσίπρας: Η Αριστερά δεν πουλάει τη Μακεδονία, αλλά σώζει την κληρονομιά της-Προσαγωγές...

Αλ.Τσίπρας: Η Αριστερά δεν πουλάει τη Μακεδονία, αλλά σώζει την κληρονομιά της-Προσαγωγές διαφωνούντων πολιτών

1113
SHARE

Δεν πουλάει η Αριστερά τη Μακεδονία, αντιθέτως σώζει την πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, υποστήριξε απόψε μιλώντας στο Παλαί  ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα “Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο Μίσος και τον Εθνικισμό”, υπεραμυνόμενος της Συμφωνίας των Πρεσπών και χρησιμοποιώντας  έντονες επικριτικές εκφράσεις για προηγούμενες Κυβερνήσεις και για τη ΝΔ και τον πρόεδρό της.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού και την παραχάραξη της ιστορίας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, όπως και το παράθυρο που άνοιξε “η ανεύθυνη στάση προηγούμενων Κυβερνήσεων”, που οδήγησε στην αναγνώριση της γειτονικής χώρας με τη συνταγματική της ονομασία από 140 κράτη, κατηγορώντας τις επίσης ότι “κρύφτηκαν πίσω από φτηνό εθνικισμό”. 

“Εκεί που έχτιζαν πολιτικές καριέρες κάποιοι πατριδοκάπηλοι, εμείς δίνουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας,των Βαλκανίων, της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός και η πΓΔΜ  θα ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς μόνο όταν ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων που ορίζει η συμφωνία, με τη νέα της ονομασία.

Για τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, κ.Μητσοτάκη, ο κ.Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν μπορεί όμως κάποιος να περιμένει πολλά από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη; Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς; Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα; …Όλη η Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής. Τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις…Μια τέτοια γραμμή είναι που νομιμοποιεί στελέχη της ΝΔ, να συναγελάζονται με χρυσαυγίτες σε διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Που νομιμοποιεί συνδικαλιστές -εκπαιδευτικούς υποτίθεται – της ΝΔ να βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν Μεταξική φάλαγγα. Έτσι, που να αποθρασύνεται ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος, και να απευθύνει δημόσια, πρόσκληση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ”.

Κατά τον πρωθυπουργό, επίσης, η ΝΔ δεν βρίσκεται απλά σε στρατηγικό αδιέξοδο, αλλά σε στρατηγική παράκρουση.”Δεν ήρθε το 4ο μνημόνιο. Τους απέμεινε η ρητορική του διχασμού του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες. Δείτε κάποιους εθνικόφρονες, που στο εσωτερικό διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό και στο εξωτερικό δηλώνουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας”.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ.Τσίπρας επίσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στους Παπαγεωργόπουλους και τους Ψωμιάδηδες. Η  Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης και η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο».

Παρά τα άκρως δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το κομματικό “face control”  στην είσοδο του Παλαί ντε Σπορ και τις ¨προληπτικές” προσαγωγές ατόμων που θεωρήθηκαν “ύποπτοι”, μερικοί πολίτες που είναι αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών κατάφεραν να μπουν στον χώρο της εκδήλωσης και διέκοψαν  την ομιλία του Πρωθυπουργού με γιουχαρίσματα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν αμέσως από την αστυνομία, η οποία νωρίτερα είχε προσαγάγει επίσης τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο και τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ρακκά της δημοτικής παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”.

LEAVE A REPLY