Αλ.Τσίπρας προς επιχειρήσεις Βόρειας Ελλάδας:”Αδράξτε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία...

Αλ.Τσίπρας προς επιχειρήσεις Βόρειας Ελλάδας:”Αδράξτε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών”

484
SHARE

Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων-μελών του ΣΒΕ (πρώην ΣΒΒΕ), δηλαδή του συνδέσμου βιομηχανιών της Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη “Βόρεια Μακεδονία”, όπως γνωστοποιήθηκε στη σύσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα στο ξενοδοχείο Makednia Palace με επιχειρηματίες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Θανάσης Σαββάκης, γνωστοποίησε πως έθεσε στον κ. Τσίπρα θέματα που σχετίζονται με τις εμπορικές ονομασίες, αλλά και θέματα διπλής φορολόγησης που εμποδίζουν την ανάπτυξη των ήδη πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών, στο επίπεδο της οικονομίας.

Το θέμα των εμπορικών ονομασιών τέθηκε ειδικότερα και από τους οινοποιούς κ.κ. Γεροβασιλείου και Ιατρίδη, μετά και το πρόσφατο επεισόδιο στην έκθεση Prowein, όπου τα κρασιά από τη γειτονική χώρα συμμετείχαν ως «Κρασιά Μακεδονίας» και στη συνέχεια μετά από αντιδράσεις Ελλήνων επιχειρηματιών προστέθηκε ένα Ν (North) με πολύ μικρότερη γραμματοσειρά.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του στη σύσκεψη υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει προβλήματα που υπήρχαν για χρόνια και στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων και ότι “η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών”.

Περαιτέρω, κάλεσε τους Ελληνες επιχειρηματίες να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Κατά την επικείμενη επίσκεψή του στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Αναφερόμενος, δε, στις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός έπειτα από τριάντα χρόνια και έκανε λόγο για ανάγκη να λειτουργήσουν όλες οι πλευρές με βάση το εθνικό συμφέρον.

LEAVE A REPLY