Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία

615
SHARE

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο η σημαντική αυτή πρωτοβουλία να έχει το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο και να είναι ουσιαστική και για τις δυο πλευρές, ενισχύοντας τα μηνύματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις ΗΠΑ και εμπράκτως, με επενδύσεις, στρατηγικού χαρακτήρα και εμπορικές–τουριστικές συμφωνίες.

Ήδη αμερικανικές επιχειρήσεις φέρονται διατεθειμένες να επενδύσουν στη χώρα και την Κεντρική Μακεδονία ενώ η περιφέρεια επενδύει και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ο κομβικός αναπτυξιακός χαρακτήρας και η προοπτική της Θεσσαλονίκης, ως ενεργειακό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων.

Οι κ.κ. Pyatt και Τζιτζικώστας εξέτασαν την προοπτική συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων πρεσβείας και περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, τόσο το διάστημα πριν από την 83η ΔΕΘ, όσο και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

LEAVE A REPLY