Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κ. Μακεδονία στη συνάντηση Τζιτζικώστα- Johnson

Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κ. Μακεδονία στη συνάντηση Τζιτζικώστα- Johnson

799
SHARE

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις (Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία) των ΗΠΑ, Matthew Palmer, το κατώφλι του κτιρίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πέρασε το πρωί ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ron Johnson.

Στο “μικροσκόπιο” της συνάντησης με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Pfleger ,βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κεντρικής Μακεδονίας στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη σταθερή βούληση της διοίκησης της περιφέρειας για περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που όπως είπε, αποτελεί σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας.

Αναλύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και τις μεγάλες δυνατότητες για νέες επενδύσεις, ο κ. Τζιτζικώστας ότι η 83η ΔΕΘ αποτελεί μόνο την αφετηρία ενός δρόμου συνεργασίας και σε επιχειρηματικό – επενδυτικό επίπεδο και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο, όπως σημείωσε, την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά αλλά και αντίστοιχα της αμερικανικής πολυεπίπεδης παρουσίας στη χώρα μας.

LEAVE A REPLY