Αμερικανός πρέσβης: “Ελπίζω ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία...

Αμερικανός πρέσβης: “Ελπίζω ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”

1217
SHARE

Την πρόθεση των ΗΠΑ να επενδύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τόνισε ανοιχτά και δημοσίως ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ, από το βήμα του ναυτιλιακού συνεδρίου με τίτλο «Η παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας», στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.

«Το μέγεθος και ο παγκόσμιος αντίκτυπος της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης – είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, για το οποίο ο ελληνικός λαός είναι δικαιολογημένα υπερήφανος». Δήλωσε παράλληλα «περήφανος για τον ρόλο που έπαιξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας» και εξέφρασε την ελπίδα για ενισχυμένη εφεξής διμερή επενδυτική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, στην οποία συμπεριέλαβε την ελληνική ναυτιλία, τα λιμάνια και τα ναυπηγεία. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική μνεία στο ναυπηγείο της Σύρου, επισημαίνοντας πως είδε πέρυσι από κοντά τις δυνατότητες του και εξέφρασε την ανυπομονησία του να επιστρέψει φέτος για την επαναλειτουργία του, υπό τη νέα ιδιοκτησία που εδρεύει στις ΗΠΑ. “Ελπίζω επίσης ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης” πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης.

LEAVE A REPLY