Ανάπτυξη με στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οραματίζεται ο Αλ.Τσίπρας

Ανάπτυξη με στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οραματίζεται ο Αλ.Τσίπρας

940
SHARE

Την πεποίθηση ότι η επόμενη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η πρώτη, μετά από χρόνια,διοργάνωση χωρίς μνημόνια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 82ης ΔΕΘ.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, επισημαίνοντας πως “στόχος είναι η έξοδος από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018”.

“Για δύο συνεχή έτη κατορθώσαμε να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, γεγονός το οποίο ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας και θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού χώρου για την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών”, δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ έκανε ειδική αναφορά στον τομέα της ανεργίας.

“Τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία 16 χρόνια”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και  ανακοίνωσε την επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από συνεταιριστικές επιχειρήσεις για νέους έως 34 ετών.

Επιπλέον, προανήγγειλε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης 800 νέων επενδυτικών σχεδίων, ύψους 2 δισ. ευρώ και αναφερόμενος στον τομέα των υποδομών, υποστήριξε πως “μέσα σε δύο χρόνια,έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες, οι οποίοι είχαν αφεθεί στην τύχη τους για 10ετίες, με τεράστιο κόστος για το δημόσιο”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ως το τέλος του έτους θα ψηφιστεί νομοθετικό πλαίσιο για μικροπιστώσεις που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις ενώ αναφέρθηκε και σε αλλά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, όπως είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στον ΟΑΣΘ, στην επιτάχυνση των εργασιών στο Μετρό αλλά και στο γαλλικό ενδιαφέρον που υπάρχει, τόσο για το λιμάνι, όσο και για την ΕΥΑΘ.

LEAVE A REPLY