Ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, μέσω της στρατηγικής διαχείρισης των απορριμμάτων προτείνει ο...

Ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, μέσω της στρατηγικής διαχείρισης των απορριμμάτων προτείνει ο Μ. Γεράνης

681
SHARE

Την ανάγκη ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης απορριμμάτων με έργα αναγκαία και αποτελεσματικά, επισήμανε ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου στην 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Γεράνης τόνισε πως στόχος της Ε.Ε. είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων και στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε πως κινείται η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και η εφαρμογή καλών πρακτικών διαχείρισης.

“Η καινοτομία στη διαχείριση των αποβλήτων, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ο οικολογικός σχεδιασμός και η βιομηχανική συμβίωση μπορούν να μας κατευθύνουν προς μια κυκλική οικονομία”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ.

“Πρότυπο” για άλλες περιφέρειες, χαρακτήρισε τον ΦοΔΣΑ ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ.Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου κάλεσε όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

LEAVE A REPLY