Ανέτοιμες οι περιφέρειες και οι ασφαλιστικές εταιρίες να εφαρμόσουν το νέο εξεταστικό...

Ανέτοιμες οι περιφέρειες και οι ασφαλιστικές εταιρίες να εφαρμόσουν το νέο εξεταστικό σύστημα οδήγησης

749
SHARE

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να προχώρησε στη θέσπιση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τις εξετάσεις οδήγησης, ωστόσο οι τεχνικές δυσκολίες που παρατηρούνται καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση των νέων δεδομένων.

Ειδικότερα, οι ειδικές δοκιμασίες των υποψηφίων οδηγών, οι οποίες θα γίνονται στο εξής σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κάμερα και μικρόφωνο στο εσωτερικό του οχήματος, δεν μπορούν να εφαρμοστούν για την ώρα, λόγω ανετοιμότητας των υπηρεσιών.

Μάλιστα για πρώτη φορά, υπάρχει η υποχρέωση ασφάλισης ευθύνης του εκπαιδευόμενου και υποψήφιου για την απόκτηση άδειας οδήγησης οδηγού.

Ωστόσο, οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν έχουν ετοιμάσει ακόμα το νέο ασφαλιστικό προϊόν καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε νομική μέριμνα μόνο για ασφάλιση της σχολής οδηγών και συγκεκριμένα του οχήματος.

“Ο εξεταστής θα πρέπει να δει και το ασφαλιστήριο του υποψήφιου οδηγού, το οποίο δεν έχει, άρα δεν θα γίνουν οι εξετάσεις”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κ. Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πάλλας, ο οποίος αποκάλυψε πως ανάλογη είναι η εικόνα και για την εγκατάσταση τεχνικού εξοπλισμού στο εσωτερικό των οχημάτων όπου εξετάζονται οι υποψήφιοι οδηγοί.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας τόνισε πως ο σχετικός νόμος προβλέπει τετράμηνη περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα και επισημαίνει πως η σημαντική παρέμβαση είναι η ασφάλιση του υποψήφιου οδηγού και όχι το όχημα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

“Για πολλά χρόνια, οι σχολές δεν ήθελαν να έχουν ασφάλιστρα όσοι εξετάζονται για δίπλωμα, κάτι που διασφαλίζει ο νόμος”, σημείωσε ο κ. Βούρδας.

LEAVE A REPLY