Friday , 29 March 2024

Ανακάμπτουν οι οργανωμένες εκδρομές από Θεσ/νίκη για εσωτερικό και εξωτερικό το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου

Πολύ αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι είναι η ζήτηση από Θεσσαλονικείς και γενικότερα από τη Βόρεια Ελλάδα για οργανωμένες εκδρομές στο τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου τόσο για εκδρομές εντός συνόρων, όσο και για το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει στο Thesseconomy.gr” ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης, το συγκεκριμένο τριήμερο αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη 20 τουριστικά λεωφορεία για προορισμούς στην εγχώρια αγορά και άλλα τόσα για το εξωτερικό, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Βόρεια Ευρώπη.

Αύξηση της ζήτησης υπάρχει, σύμφωνα με τον κ.Θεολόγη από Θεσσαλονίκη και γενικότερα από τη Βόρεια Ελλάδα για εκδρομές προς Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα,Μέτσοβο, Καρπενήσι όσον αφορά την ελληνική αγορά. Αντίστοιχα ενδιαφέρον-ζήτηση υπάρχει για προορισμούς στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και συγκεκριμένα για Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Δαλματία, ενώ δυναμική ανάκαμψη καταγράφει η ζήτηση για Κωνσταντινούπολη όχι μόνο στο συγκεκριμένο τριήμερο αλλά γενικότερα το τελευταίο διάστημα. Περαιτέρω, ζήτηση και κρατήσεις υπάρχουν από Θεσσαλονικείς στο τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου για αεροπορικές εκδρομές σε Παρίσι, Ρώμη, Πολωνία-Κρακοβία, Αλπικό Τρένο, Αλσατία, ενώ sold out είναι η Ισλανδία.

Γενικότερα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, υπάρχει αυξημένη ζήτηση τόσο για τα πιο οικονομικά πακέτα εκδρομών, όσο όμως και για τα πολύ ακριβά, όπως λ.χ. η εκδρομή για Ισλανδία, η οποία είναι soldout!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *