Ανακαινίζεται ριζικά το Grand Hotel Palace με επένδυση 10 εκατ.ευρώ – Έτοιμα...

Ανακαινίζεται ριζικά το Grand Hotel Palace με επένδυση 10 εκατ.ευρώ – Έτοιμα τα πρώτα 65 δωμάτια – Έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την οικολογία

968
SHARE

Ριζική ανακαίνιση με επένδυση 10 εκατ.ευρώ ξεκίνησε στο ξενοδοχείο “Grand Hotel Palace”, μέλος του Ομίλου “The Luxury Hotels”.

Σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα απόψε, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, κ.Παναγιώτης Ζελελίδης, ανακοίνωσε ότι ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επένδυσης, η οποία αφορούσε τη ριζική ανακαίνιση των 65 από τα συνολικά 265 δωμάτια του ξενοδοχείου. Το 2019 θα ακολουθήσει η ανακαίνιση των συνεδριακών αιθουσών, των κοινόχρηστων χώρων και του περιβάλλοντος χώρου του ξενοδοχείου και η επένδυση θα ολοκληρωθεί το 2020 με την ανακαίνιση και των υπολοίπων δωματίων του ξενοδοχείου, της μονάδας.

Η αναβάθμιση των υποδομών πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου NIMAND της κ. Νίκης Μάνου – Ανδρεάδη που ανέλαβε το σχεδιασμό και τον μηχανικό κ. Σπύρο Διάφα που είχε την επίβλεψη του έργου. Βασικός στόχος υπήρξε ο ανασχεδιασμός με νέο, σύγχρονο ύφος και γνώμονα τις ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας σύμφωνα με τις νέες τάσεις που καταγράφονται στην ταξιδιωτική συμπεριφορά. Πυλώνες του έργου, όπως τονίστηκε, αποτέλεσαν  η οικολογική συνείδηση, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η επένδυση σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από Ελληνικές επιχειρήσεις και η συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο με δωρεές του εξοπλισμού σε κοινωφελή ιδρύματα.

Τo “Grand Hotel Palace” είναι βραβευμένο με το διεθνώς αναγνωρισμένο eco-label Green Key. Τα δομικά   υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην ανακαίνιση είναι  πιστοποιημένα οικολογικά και οι προμηθεύτριες εταιρείες διαθέτουν πολιτική αειφορίας και σχέδιο διάθεσης – διαχείρισης αποβλήτων. Επίσης, μέσα σε όλα τα αναβαθμισμένα δωμάτια τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης, λαμπτήρες led μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας, ψηφιακοί θερμοστάτες με κατάλληλες ρυθμίσεις θερμοκρασίας, φίλτρα ενεργού άνθρακα, καζανάκια διπλής ροής, μίκτες νιπτήρα, ντουζιέρας και μπανιέρας με εξοικονομητές νερού που αναμιγνύουν το νερό με αέρα.

Έμφαση δόθηκε στο πλάισιο της ανακαίνισης και στις νέες τεχνολογίες και με την εφαρμογή Mobile access δίνεται η δυνατότητα εισόδου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με το «έξυπνο» κινητό χωρίς τη χρήση της κάρτας κλειδιού, ενώ τα ανακαινισμένα δωμάτια διαθέτουν Smart Android TV,  με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης του κινητού και προβολή του επιθυμητού περιεχομένου στην τηλεόραση ως μόνιτορ, με 35 τηλεοπτικά και 140 διαδικτυακά κανάλια κ.α. Επίσης, το “Grand Hotel Palace” εισήγαγε πρώτο στη Θεσσαλονίκη μέγιστη ταχύτητα προσπέλασης δεδομένων 1 Gbps, ενώ πρωτοπορία επίσης αποτελεί η εφαρμογή Advanced two-way communication που επιτρέπει στον επισκέπτη μέσω του κινητού του τηλεφώνου, να στέλνει αιτήματα στα διάφορα τμήματα του ξενοδοχείου, να πραγματοποιεί κρατήσεις και να ενημερώνεται για τον προορισμό σε πραγματικό χρόνο.

Ο όμιλος των “The Luxury Hotels” διαθέτει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα δωματίων πέντε αστέρων στη Θεσσαλονίκη, με τις μονάδες “Grand Hotel Palace” και “Mediterranean Palace”.

 

LEAVE A REPLY