Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός-Έξι αλλαγές-Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Γιάννης Δραγασάκης

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός-Έξι αλλαγές-Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Γιάννης Δραγασάκης

1055
SHARE

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Στο ίδιο υπουργείο παραμένουν ως έχουν αναπληρωτής υπουργός ο Αλέξανδρος Χαρίτσης και υφυπουργός ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στην Κυβέρνηση εισέρχονται επίσης ο Φώτης Κουβέλης ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα πρόβλημα υγείας. Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Εργασίας ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, σύμφωνα με τον κ.Τζανακόπουλο, “θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα”.

LEAVE A REPLY