Αναμονή ως και τρία(!) χρόνια για μια εγχείριση

Αναμονή ως και τρία(!) χρόνια για μια εγχείριση

1079
SHARE

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μέτρου της λίστας χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η ταλαιπωρία των ασθενών φαίνεται ότι καλά κρατεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου η αναμονή για μια χειρουργική επέμβαση στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική  φτάνει και τα τρία(!) χρόνια.

Δραματική είναι η εικόνα και στη Γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου η αναμονή για την ασθενή αγγίζει τα δύο(!) χρόνια, όταν σε αντίστοιχες κλινικές άλλων γενικών νοσοκομείων, όπως είναι ο «Άγιος Δημήτριος» και της Λάρισας, η μέση διάρκεια αναμονής είναι 3-4 μήνες.

Την ίδια ώρα, η αναμονή για οφθαλμολογικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία «Άγιος Δημήτριος» και «Παπαγεωργίου» ξεπερνά τους 13 μήνες, όταν στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας αντίστοιχες επεμβάσεις διεξάγονται το πολύ σε τρεις μήνες.

«Δυστυχώς, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) παραμένει η ίδια. Μεγάλες αναμονές στα νοσηλευτήρια που εδρεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, μικρότερες στα ‘μεσαία’ νοσοκομεία», δήλωσε ο γενικός σύμβουλος της ΕΔΟΘ, Παναγιώτης Τουχτίδης.

LEAVE A REPLY