Αναχαίτιση τουρκικού drone στη Ρόδο – Μηνύματα στήριξης προς τους δυο κρατούμενους...

Αναχαίτιση τουρκικού drone στη Ρόδο – Μηνύματα στήριξης προς τους δυο κρατούμενους Ελληνες στρατιωτικούς

998
SHARE

Τουρκικό drone, συγκεκριμένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV ANKA του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναχαίτισαν πάνω από τη Ρόδο ελληνικά F-16.

Το τουρκικό drone φέρεται να εισήλθε χθες δυο φορές παρανόμως στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και εντοπίστηκε και αναχαίτιστηκε από τα ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από το Καστέλι σε ύψος 19.000-20.000 ποδών πάνω από τη Ρόδο.

Στο μεταξύ, για πέμπτη  φορά επισκέφθηκαν σήμερα στις φυλακές της Αδριανούπολης τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται για 36η ημέρα, οι γονείς τους, ενώ μηνύματα συμπαράστασης στους ίδιους και τις οικογένειές τους έσπευσε να απευθύνει σήμερα η πολιτική ηγεσία της χώρας εν όψει του Πάσχα.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»  τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δυο κρατουμένων και φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δυο νέων στην Ελλάδα και να ζήτησε να τους μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο στρατιωτικούς εν όψει του Πάσχα.

Κουράγιο και δύναμη ευχήθηκε στους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους από την πλευρά του ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στο Twitter.

LEAVE A REPLY