ΑΝΕΛ: Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών στην Κοζάνη- Αποχώρησε και ο αντιπεριφερειάρχης, Π. Πλακεντάς

ΑΝΕΛ: Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών στην Κοζάνη- Αποχώρησε και ο αντιπεριφερειάρχης, Π. Πλακεντάς

433
SHARE

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ, μετά την απόφαση του επικεφαλής του Κινήματος, Πάνου Καμμένου να δώσει στήριξη στην κυβέρνηση μία μόλις μέρα πριν την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία παραχωρήθηκε το όνομα -και όχι μόνο- της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων ψηφίζοντας «όχι» στην πρόταση μομφής την οποία κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, έκανε πράξη αυτό που είχε ήδη δηλώσει, ότι δηλαδή, θα αποχωρήσει εφόσον οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την πρόταση μομφής, ενώ άλλα 11 στελέχη του κόμματος τον ακολούθησαν στην πόρτα της εξόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παραίτησης των 12 πλέον πρώην στελεχών των ΑΝΕλ έχει ως εξής:
«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.
Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.
Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες.

1. Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
2. Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο)
3. Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής)
4. Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία)
5. Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης)
6. Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης)
7. Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου)
8. Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης)
9. Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης)
10. Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης)
11. Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης)
12. Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης)»

LEAVE A REPLY