ΑΝΕΛ: Μόνο τρεις βουλευτές δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

ΑΝΕΛ: Μόνο τρεις βουλευτές δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

433
SHARE

Την απόφασή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γνωστοποίησε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Άμυνας και λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Μάλιστα ο κ. Καμμένος επιχειρεί να επιβάλει τη συγκεκριμένη «γραμμή» και στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς είπε θα διαγράψει από το κόμμα όποιον βουλευτή δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι, όπως ο ίδιος είπε, με αυτή τη διαδικασία «υποκρύπτεται ξεκάθαρα θέμα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Μία από τις θέσεις στο πρώτο συνέδριό μας ήταν να μην παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Για αυτό ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πονάμε, την χτίσαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδαμε για πρώτη φορά να συγκρούεται με τη διαφθορά, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες, έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Αλλά αν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας θα είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών, την παράδοση του όρου Μακεδονία», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό διότι «πρόκειται για μείζον εθνικό ζήτημα».

Ο κ. Καμμένος, πάντως, όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη Τύπου δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Όπως όλα δείχνουν μόνο τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι κκ. Καμμένος και Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αντίθετα, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Γ. Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων, του Σπ. Δανέλλη από το Ποτάμι (Γ. Σαρίδης), της ανεξάρτητης Κατερίνας Παπακώστα.

LEAVE A REPLY