Thursday , 18 April 2024

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα των “Νέων Γεωργών”- Διπλασιάζεται η ενίσχυση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο νέο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6.1) συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ηλικιακή ανανέωση του τομέα, η αύξηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου, μέσα από την χορήγηση επαρκούς ενίσχυσης, για αντιμετώπιση των εξόδων πρώτης εγκατάστασης στον τομέα της γεωργίας και πραγματοποίηση επενδύσεων, καθώς και η ενίσχυση υποψηφίων νέων γεωργών, που δεν αντιμετωπίζουν ευκαιριακά την είσοδό τους στον τομέα της γεωργίας.

“Με το πρόγραμμα αυτό, στόχος μας είναι δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 11.000 νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας” δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, γνωστοποιώντας ότι στο πλαίσιο αυτό, διπλασιάζεται το ποσό που δίνεται στους νέους αγρότες, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, ενώ δίνεται προκαταβολικά το 70%.

Με το εν λόγω πρόγραμμα, προβλέπεται συγκεκριμένα τόσο η αύξηση του ποσού ενίσχυσης στα 35.000 ευρώ – 40.000 ευρώ (με προσαύξηση έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης), όσο και ο προσδιορισμός των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι υποψήφιοι για ένταξη στο μέτρο.

Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον κ.Στύλιο, είναι επίσης η απλοποίηση στη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών, καθώς καταργούμε τη διαδικασία της υποβολής φυσικού φακέλου και εγγράφων., καθώς για πρώτη φορά, τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, ακόμα και η αξιολόγηση των αιτήσεων. “Στόχος μας είναι μάλιστα, να μην υπάρξει παράταση, και τα χρήματα να δοθούν στους νέους γεωργούς μέσα σε διάστημα το πολύ 6-7 μηνών”, πρόσθεσε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *