Ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγχώνευσης τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη αφήνει ο υπουργός...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγχώνευσης τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη αφήνει ο υπουργός Παιδείας

1297
SHARE

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγχώνευσης ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, άφησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην TV100, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως πρόθεση του είναι η συγχώνευση τμημάτων με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, κατά τα πρότυπα της δρομολογούμενης ενοποίησης του Ιονίου πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων νήσων.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ του Διεθνούς Πανεπιστημίου και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να δούμε την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση του διαλόγου.

«Πιάνει δουλειά» η ομάδα εργασίας για την παραβατικότητα στα ΑΕΙ

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, η ομάδα εργασίας που σύστησε το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια.

«Υπάρχουν πανεπιστήμια, όπως είναι το ΑΠΘ, το πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου η παραβατικότητα είναι έντονη», υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου και επισήμανε πως στόχος της νεοσυσταθείσας ομάδας είναι «η εκ βαθέων μελέτη του προβλήματος και η εξεύρεση λύσεων».

Όσον αφορά το θέμα της 30ωρης υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η κυβέρνηση ενεργοποίησε σχετικό νόμο του 1985.

«Από το 2015 μέχρι σήμερα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υποχωρήσει στους θεσμούς στον τομέα της εκπαίδευσης», σημείωσε.

LEAVE A REPLY