Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

472
SHARE

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης τον οποίο έχουν επισπεύσει τα… επιδόματα ενοικίου των υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις -εκτός απροόπτου- θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη, πιθανότατα το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα και δεν θα είναι ευρύς.

Τα ονόματα που «παίζουν» για το σημαντικό υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι δύο: του Αλέξη Χαρίτση και του Στέργιου Πιτσιόρλα με τον πρώτο να θεωρείται πως έχει τις πιο πολλές πιθανότητες καθώς έχει κριθεί πετυχημένος αν και δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο υπουργείο πρόσωπο -έκπληξη, ενώ στο υπουργείο Εργασίας τη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει η σημερινή διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Από την κυβέρνηση θα αποχωρήσει ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με τον Γιάννη Μπαλάφα να προορίζεται για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αντικαταστάτη… περιμένει και η θέση του Κ. Ζουράρι ο οποίος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από το υπουργείο Παιδείας, ενώ πιθανή είναι η μετακίνηση του κ. Βίτσα από το υπουργείο Άμυνας και του κ. Κουρουμπλή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

LEAVE A REPLY