Αντιδράσεις για τη μεταβίβαση των Ιαματικών Πηγών στο Υπερταμείο

Αντιδράσεις για τη μεταβίβαση των Ιαματικών Πηγών στο Υπερταμείο

506
SHARE

Τις αρνητικές εξελίξεις για τις ελληνικές λουτροπόλεις που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να περάσουν στη δικαιοδοσία του «Υπερταμείου» απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα μέλη του ΔΣ ανέλυσαν τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μετά από εξαντλητική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επανέλαβαν την πάγια θέση του Πανελλήνιου Συλλόγου για την ανάπτυξη αυτών των λουτροπόλεων μέσα από διαφανείς δημόσιους διαγωνισμούς και τη στενοί συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με τους δήμους των περιοχών αυτών και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ αυτές».

Στη συνέχεια το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέτασε το ζήτημα της λουτρόπολης των Ελευθερών Καβάλας και της επαφής με τον ανάδοχο της επένδυσης, ο οποίος ενημέρωσε τον σύλλογο ότι η επένδυση θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σημειώνεται ότι ο επενδυτής σχεδιάζει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων με 150 κρεβάτια και άλλες επενδύσεις στον χώρο της λουτρόπολης. Μάλιστα μεταξύ των δύο πλευρών εξετάζονται οι δυνατότητες συνεργασίας για την υποστήριξη της επένδυσης και την ανάδειξη της εγκαταλελειμμένης σήμερα λουτρόπολης, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής.

LEAVE A REPLY