Αντιδρά η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο κατεπείγον σχέδιο νόμου...

Αντιδρά η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο κατεπείγον σχέδιο νόμου για τη διαμεσολάβηση

956
SHARE

Δυσαρέσκεια και πλήρη αντίθεση επί της διαδικασίας εισαγωγής αλλά και επί του περιεχομένου της μεταρρύθμισης, που προωθεί με σχέδιο νόμου το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την επιβολή της διαμεσολάβησης ως υποχρεωτικής διαδικασίας προ της προσφυγής στην Δικαιοσύνη εκφράζει η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Η Ένωση εκτιμά ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία αλλά και το περιεχόμενο της εν λόγω  μεταρρύθμισης δυσχεραίνεται δια της αύξησης του κόστους και χρόνου η πρόσβαση των πολιτών στην Δικαιοσύνη, παρακάμπτεται ο δημόσιος διάλογος για ένα τόσο μείζον νομοσχέδιο και απαξιώνεται η ίδια η έννοια του θεσμού της διαμεσολάβησης, αφού η διαβούλευση διαρκεί μόλις πέντε ημέρες, καθώς και ότι το περιεχόμενο πάσχει νομοτεχνικά όσο και από άποψη ουσιαστικής νομιμότητας. Περαιτέρω, τονίζει ότι προκύπτουν ζητήματα συνταγματικότητας του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Για τους λόγους αυτούς, Η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με την ουσία του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, ήτοι την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, αδυνατώντας για τον λόγο αυτό να υποβάλλει διορθωτικές προτάσεις, και εκφράζοντας παράλληλα την έντονη διαμαρτυρία της σχετικά με την επιχειρούμενη διαδικασία ψήφισης και ζητεί την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4048/2012 και την πρόσκληση όλων των εμπλεκόμενων στην Δικαιοσύνη θεσμικών εκπροσώπων για την εξεύρεση της πλέον αποδοτικής, συναινετικής και σύμφωνης με τη νομιμότητα λύση. Η επιστολή κοινοποιείται στις διοικήσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY