Αντιδρούν Ουάσιγκτον και Άγκυρα στη μεταφορά του Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

Αντιδρούν Ουάσιγκτον και Άγκυρα στη μεταφορά του Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

475
SHARE

Αντιδράσεις  τόσο από τις ΗΠΑ, συγκεκριμένα από το State Department, όσο όμως και από την Άγκυρα προκάλεσε η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να μεταφέρει τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη και καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

“Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του”, έγραψε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, στο Twitter.

Σε ανακοίνωσή του, επίσης, από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει επίσης τη μεταφορά Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές  και τονίζει ότι αυτό “για μία ακόμη φορά ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα. Η ανοχή σε έναν τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια για τους διπλωμάτες μας που δολοφονήθηκαν και τις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τρομοκράτης μπορεί να εκμεταλλεύεται τέτοιους κανονισμούς. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν τα βήματα, που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανεπάρκεια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τις καλούμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε συνάρτηση με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

LEAVE A REPLY