Tuesday , 23 April 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 π.μ. της Δευτέρας (αύριο τα ξημερώματα) – Άλλοι 2 νεκροί και 94 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό

Απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας από τις 6 π.μ. αύριο το πρωί ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του στις 6 σήμερα το απόγευμα, τονίζοντας τηνανάγκη να μην φτάσει και η διή μας χώρα στο σημείο να γίνεται διαλογή ποιός θα ζήσει και πως δεν μπορύν οι λίγοι ανεύθυνινα βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολλών.

“Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες» τόνισε και πρόσθεσε: “Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία”.

Στους παραβάτες, όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση και σημείωσε πως έχει ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς.

 «Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα”.

Ανακοινώσεις-διευκρινίσεις στις 7 μ.μ.

Στις 19:00 θα γίνουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι), από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Άλλοι δύο νεκροί – 94 νέα ρούσματα

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν από ο υπουργείο Υγείας 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15.

14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *