Απελευθερώνεται η τιμή πώλησης καρτών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ

Απελευθερώνεται η τιμή πώλησης καρτών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ

2380
SHARE

Στην ευχέρεια του κάθε λιανοπωλητή είναι στο εξής η διαμόρφωση της τιμής των άϋλων καρτών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου (ίντερνετ) που διατίθενται από τα σημεία μικρής λιανικής (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών).

Σύμφωνα με επιστολή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, «το τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών αυτών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις».

Το θέμα προέκυψε μετά την παρέμβαση της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, με την οποία ζητούσε να «είναι δυνατή η εκ μέρους μας διάθεση των άυλων καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας στους τελικούς καταναλωτές σε τιμή μεγαλύτερη από την ονομαστική τους αξία».

Αφορμή στάθηκε «η μείωση από μερίδα των εκδοτριών εταιρειών των παραπάνω καρτών του ποσοστού έκπτωσης αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη απαίτησης του καταναλωτικού κοινού για την χρήση POS», γεγονός που σύμφωνα με την Ένωση, είχε ως αποτέλεσμα «τα μεικτά κέρδη που αποκομίζουμε πλέον να κινούνται σε ποσοστό μικρότερο του 1% επί της αξίας των πωλούμενων καρτών».

LEAVE A REPLY