Απεργούν αύριο, Δευτέρα (14/1) οι δάσκαλοι- Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Απεργούν αύριο, Δευτέρα (14/1) οι δάσκαλοι- Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

453
SHARE

Με δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αντιδρώντας στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα έχουν προγραμματίσει για αύριο, Δευτέρα, 24ωρη απεργία για τους δασκάλους και τρίωρη στάση εργασίας για τους καθηγητές.

«Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.
Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων)», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση οι πρόεδροι των δυο Ομοσπονδιών και καλούν «όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας».

LEAVE A REPLY