Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό- «Όχι» σε παραχώρηση και νέους σταθμούς...

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό- «Όχι» σε παραχώρηση και νέους σταθμούς διοδίων

1012
SHARE
Απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό- «Όχι» σε παραχώρηση και νέους σταθμούς διοδίων

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό ΑΕ». Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Πασχάλης Τσουκαλάς, με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους τόσο στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων όσο και στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου. Επιπλέον θέλουν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή -που έχει προγραμματιστεί για σήμερα- των διαγωνισμών κατασκευής των σταθμών διοδίων Καβάλας και Στρυμονικού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι δεν υφίσταται λόγος παραχώρησης του έργου καθώς η Εγνατία Οδός έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της και άρα ο παραχωρησιούχος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια μεγάλη επένδυση.

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων (ΣΕΤΕΟ) ζητά επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων της Οδού στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.

«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων. Οι υπό παραχώρηση οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Λόγω της σημερινής (8/8) απεργίας θα είναι ανεβασμένες οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων (τα μόνα που διαχειρίζεται η Εγνατία Οδός) και επομένως η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται χωρίς την καταβολή του αντιτίμου.

LEAVE A REPLY