Απεργούν οι νοσοκομειακοί-Ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και μόνιμες προσλήψεις

Απεργούν οι νοσοκομειακοί-Ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και μόνιμες προσλήψεις

425
SHARE

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ΄έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 24ωρη απεργία.
Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».

Όπως δήλωσε στο Thesseconomy ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης το σημαντικότερο σημείο τριβής της ομοσπονδίας με τη κυβέρνηση είναι η άρνηση της να εντάξει τους υγειονομικούς υπαλλήλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ο κ. Κετικίδης τόνισε ” για τη καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν έχει δοθεί οριστική λύση και πάει μετά τις εκλογές, γιατί αντιδρούν οι θεσμοί”.

Επίσης πρόσθεσε “την ίδια ώρα αρνείται πεισματικά το υπουργείο οικονομικών να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό”.
Όσων αφορά την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων που συνεχίζεται και αποτελούν και αυτά πάγιους λόγους για την απεργιακή κινητοποίηση ο κ. Κετικίδης έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως τόνισε “τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό συμβασιούχων σε ποσοστό 20% με 30%. Όταν αυτοί φύγουν όπως λέει το σύνταγμα τότε τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν”.

LEAVE A REPLY