ΑΠΘ: Άρχισαν οι εγγραφές για το θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών- drones

ΑΠΘ: Άρχισαν οι εγγραφές για το θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών- drones

467
SHARE

Tο θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών- drones διοργανώνει tο Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, με τη σύμπραξη της ερευνητικής ομάδας «Ίκαρος» και με θέμα «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography», στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Multidrone – HORIZON 2020.

To θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29 έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στο Αμφιθέατρο ΙΙ του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ. Σκοπός του είναι να παράσχει μία επισκόπηση των διάφορων θεμάτων υπολογιστικής όρασης και μηχανικής μάθησης που συναντώνται στις εφαρμογές των drones στην κινηματογραφία. Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θα γίνει κινηματογραφική λήψη στην περιοχή.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δύο δράσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές για το κοινό:
• «Ηands-on programming workshop on drones, στην οποία θα γίνει γνωριμία με το περιβάλλον ROS, χρησιμοποιώντας Python για εφαρμογές βαθέων νευρωνικών, και θα υπάρξουν πρακτικά παραδείγματα video streaming.
• «Public Awarness Workshop on drones», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ευαισθητοποίησης σε θέματα σχετικά με ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με σκοπό την κινηματογράφηση, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι ομιλητές

Οι βασικοί ομιλητές των διαλέξεων, που θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, είναι οι:
-Ιωάννης Πήτας, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
-Αναστάσιος Τέφας, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
-Νικόλαος Νικολαΐδης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ
-Dr. Nico Heise, μέλος της Ομάδας Καινοτομίας της Deutsche Welle
-Dr. Bruno Guerreiro, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Instituto Superior Técnico
Peter van Blyenburgh, ιδρυτής και Πρόεδρος στην UVS International
-Tim Koch, μέλος της Ομάδας Καινοτομίας της Deutsche Welle
-José Ramiro Martínez de Dios, Καθηγητής στο Universidad de Sevilla

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές και απόφοιτοι Θετικών ή Πολυτεχνικών σχολών με μαθηματικό υπόβαθρο.

Πληροφορίες και εγγραφές στο θερινό σχολείο στον σύνδεσμο: http://icarus.csd.auth.gr/activities/droneschool

Για τις εγγραφές που θα γίνουν έως 30 Ιουνίου 2018 η βασική εγγραφή ανέρχεται στα 190 ευρώ, η μειωμένη εγγραφή για νέους επαγγελματίες (πάνω από δύο χρόνια αποφοίτησης) στα 90 ευρώ, ενώ για φοιτητές και ανέργους ανέρχεται στα 30 ευρώ. Μετά τις 30 Ιουνίου 2018, η βασική εγγραφή ανέρχεται σε 200 ευρώ, η μειωμένη εγγραφή για νέους επαγγελματίες (πάνω από δύο χρόνια αποφοίτησης) στα 100 ευρώ και για φοιτητές και ανέργους ανέρχεται στα 30 ευρώ.

LEAVE A REPLY