Thursday , 25 April 2024

ΑΠΘ: Σε κλοιό φοιτητών η Πρυτανεία – Διαμαρτύρονται για τις ηλεκτρονικές εκλογές

Σε κλοιό των φοιτητών βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διαμαρτύρονται για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του ιδρύματος. Αντιδρούν στην απόφαση της πρυτανείας να διεξάγει τις προγραμματισμένες ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους με ενιαία ψηφοδέλτια. Κάνουν λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης των φοιτητικών παρατάξεων και του φοιτητικού κινήματος λέγοντας ότι θα προσπαθήσουν τα δημοκρατικά τους διακαιώματα.
Οι φοιτητές είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν από νωρίς το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ωστόσο βρήκαν τα στόρια κατεβασμένα όπως υποστηρίζουν. Μέλη φοιτητικών συλλόγων ζητούν από τους φοιτητές να απέχουν από τη σημερινή διαδικασία και να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές διά ζώσης. Οι φοιτητές κάνουν λόγο για εκλογές «παρωδία» και απαιτούν να ακυρωθούν.
Η σημερινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). από τις 09:00 π.μ.-16:00 μ.μ. Εάν η διαδικασία αποβεί άγονη επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή αύριο, 22-02-2023, από τις 09:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *