Αποζημίωση ως και 170 ευρώ το μήνα για τα μέλη των δημοτικών...

Αποζημίωση ως και 170 ευρώ το μήνα για τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων

821
SHARE

Τη δυνατότητα καταβολής υποχρεωτικής αποζημίωσης στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους σε μέχρι τέσσερις συνεδριάσεις κάθε μήνα, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Δικαιούχοι είναι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λαμβάνουν αντιμισθία από το δήμο και η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα του δήμου, έστω κι αν η δημοτική ή τοπική κοινότητα στην οποία διαμένουν βρίσκεται εντός της δημοτικής ενότητας που φιλοξενεί την έδρα του δήμου.

Σύμφωνα με την διάταξη, «το ύψος της αποζημίωσης αυτής, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου Ο.Τ.Α.», κάτι που σημαίνει ότι το ύψος της αποζημίωσης θα είναι 42,75 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Εφόσον οι συνεδριάσεις που αποζημιώνονται θα είναι το πολύ τέσσερις ανά μηνά, το μηνιαίο ποσό της αποζημίωσης θα είναι 170 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο δικαίωμα εξαιρούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται σε δημοτικές ενότητες δήμων που βρίσκονται στις πέντε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας (Α΄- Β΄ Αθηνών, Α΄- Β΄ Πειραιά και Α΄ Θεσσαλονίκης).

LEAVE A REPLY