Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση εργαζόμενης και προσβλητική συμπεριφορά

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση εργαζόμενης και προσβλητική συμπεριφορά

542
SHARE

Δικαστήριο δικαίωσε εργαζόμενη ακυρώνοντας την απόλυσή της και επιβάλλοντας στον εργοδότη -ο οποίος κατηγορήθηκε για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά- να της καταβάλλει αποζημίωση 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Μάλιστα η «καμπάνα» ήταν ακόμη μεγαλύτερη για τον εργοδότη ο οποίος κλήθηκε να καταβάλει επιπλέον χρηματικές απαιτήσεις αλλά και πρόστιμα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» δηλώνοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών «που δικαιώνει εργαζόμενη – μέλος μας, ακυρώνοντας την απόλυσή της και καταδικάζοντας εργοδότη με ποσό αποζημίωσης 20.000€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου «όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «οι δυσκολίες της καταγγελίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της δεν έκαμψαν την εργαζόμενη, ούτε την «ΕΝΩΣΗ», τη ΓΣΕΕ και τoν δικηγόρο Ρομποτή Σπυρίδωνα, που καθοριστικά και συντονισμένα σταθήκαμε δίπλα της σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνήγορου του Πολίτη και του Δικαστηρίου».

Ο σύλλογις καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, «να μην διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές εργοδοτών στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr και να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ”Η ΕΝΩΣΗ”».

LEAVE A REPLY