Απορρίπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τις συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ

Απορρίπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τις συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ

576
SHARE

Απαράδεκτες στο οικονομικό σκέλος και ελλιπείς στην περιγραφή του έργου των γιατρών και των δικαιωμάτων των ασθενών, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τις συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για τους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη.

«Είστε σε θέση – ερωτά ο πρόεδρος του ΙΣΘ στην επιστολή –  να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους προτείνετε μείωση των ιατρικών αμοιβών κατά 25% έως 50%, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει διπλάσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το αναμενόμενο; Υπήρξε διάλογος πριν την λήψη της απόφασης ή είναι μονομερής δική σας; Τυγχάνει της έγκρισης ή της εντολής του ΥΥΚΑ;

Επί μήνες μιλούσατε δημόσια για συλλογική σύμβαση χωρίς να γνωρίζουμε αν και πώς προετοιμάζατε κάτι τέτοιο. Θεωρείτε ότι είναι αποδεκτή η χρήση αυτής της τεχνικής παραπλάνησης των ιατρών που επωμίζονται την εξυπηρέτηση των πολιτών, που καλύπτει ο οργανισμός σας;”.

Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αποσύρει τη σύμβαση και να αναζητήσει καταρχάς αύξηση των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και στη συνέχεια να επιδιώξει διάλογο.

LEAVE A REPLY