“Απόβαση” δεκάδων Σέρβων τουριστικών παραγόντων στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο

“Απόβαση” δεκάδων Σέρβων τουριστικών παραγόντων στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο

1726
SHARE

Εκπρόσωποι από 80 και πλέον σερβικές επιχειρήσεις θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου για τις ανάγκες του 1ου Ελληνοσερβικού Φόρουμ Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τον Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος, Κώστα Γεωργάκο, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ-Helexpo θα υπάρξουν δεκάδες συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της 34ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

“Υπάρχει μια ετεροβαρής σχέση μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας στον τομέα του τουρισμού, καθώς ενώ κάθε χρόνο, ένα εκατομμύριο Σέρβοι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας, με το 80% να προτιμούν τη Βόρεια Ελλάδα, το τουριστικό ενδιαφέρον των Ελλήνων για τη βαλκανική χώρα παραμένει μειωμένο, παρά την αυξητική τάση που καταγράφεται, τα τελευταία χρόνια”, τόνισε ο κ. Γεωργάκος και σημείωσε πως το 2017, 67.395 Έλληνες επισκέφτηκαν την Σερβία.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως στόχος του συνεδρίου είναι οι Σέρβοι να επισκέπτονται τη χώρα μας, όλο το χρόνο και οι Έλληνες να ταξιδεύουν συχνότερα στη Σερβία.

“Η Σερβία δεν είναι μόνο το Βελιγράδι αλλά έχει και μυστικούς προορισμούς, τους οποίους μπορούμε να ανακαλύψουμε με χαμηλό κόστος και σε κοντινή απόσταση”, τόνισε ο κ.Ποζρικίδης.

LEAVE A REPLY