Απόφαση του Εφετείου Αθηνών ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των αναδρομικών...

Απόφαση του Εφετείου Αθηνών ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των αναδρομικών σε ενάμιση εκατ. συνταξιούχους

671
SHARE

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να επικαλέστηκε χθες δημοσιονομική αδυναμία στην καταβολή των αναδρομικών σε ενάμιση εκατομμύριο συνταξιούχους, ωστόσο απόφαση του Εφετείου Αθηνών προκαλεί «πονοκέφαλο»  στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 647/2019, που εκδόθηκε από το διοικητικό εφετείο της Αθήνας στις 20 Φεβρουαρίου και αφορά τους νόμους 4051 και 4093 που έφεραν μειώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδίδεται μετά τις αγωγές που επέβαλαν οι συνταξιούχοι, με την οποία δικαιώνονται και οριστικά οι συνταξιούχοι του ταμείου νομικών με αναδρομικά δυο ετών (Ιούλιος 2015 – Ιούνιος 2017).

Ειδικότερα, ο εν λόγω συνταξιούχος θα λάβει 3.070 ευρώ συν τόκους και επιπλέον 500 ευρώ ως ηθική αποζημίωση.

Μάλιστα, το δικαστήριο ήταν καταπέλτης κατά του ΕΦΚΑ, καθώς απορρίφθηκαν όλες οι αιτιάσεις του και κρίθηκε οριστικά ότι οι εν λόγω μειώσεις είναι παράνομες διότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις 2287-2290 του Ιουνίου του 2015 και από τότε θα έπρεπε να σταματήσουν να επιβάλλονται.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη που δικαιώνει συνταξιούχο με τελεσίδικα αναδρομικά και χωρίς άλλο περιθώριο ελιγμών από τον ΕΦΚΑ.

LEAVE A REPLY