Από αύριο το Διεθνές Συνέδριο “ECOCITY FORUM 2018” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης...

Από αύριο το Διεθνές Συνέδριο “ECOCITY FORUM 2018” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Η Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις

778
SHARE

Η Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις είναι το θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου  “ECOCITY FORUM 2018”, που θα πραγματοποιηθεί από αύριο (Τετάρτη 3 Οκτωβρίου) μέχρι και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή .  To συνέδριο διοργανώνεται από το ECOCITY με την επιστημονική υποστήριξη του ΑΠΘ και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) τονίζει ότι επενδύει στην εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού, υποστηρίζει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και στηρίζει το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη και γιαυτό συμμετέχει ενεργά στο Συνέδριο.

Στις εργασίες του ECOCITY FORUM 2018 παίρνουν μέρος κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως είναι το European Environmental Agency (ΕΕΑ), ο European Sea Ports Organization (ESPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Παγκόσμιος Oργανισμός Τουρισμού (WTO).

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος θα είναι εκ των συντονιστών της θεματικής συζήτησης με τίτλο «Τουριστικός Τομέας και Κυκλική Οικονομία» (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου – ώρα 14.30 μμ). Παράλληλα, ο συνεργάτης της ΠΟΞ, πολιτικός μηχανικός / σύμβουλος σε ζητήματα αειφόρου Τουρισμού κ. Σωτήρης Μυλωνάς θα αναπτύξει το θέμα: «Διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – Η ελληνική πραγματικότητα».

Στο ECOCITY FORUM 2018 παίρνουν μέρος 18 πανεπιστήμια και επιστημονικά ινστιτούτα, 5 διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα, 5 επαγγελματικές ενώσεις και περισσότεροι από 70 αναγνωρισμένοι ομιλητές. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν 16 παράλληλες συνεδρίες, 4 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και 8 εργαστήρια, θα ανακοινωθούν ακαδημαϊκές και ερευνητικές εργασίες και θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την κυκλική οικονομία. Επιπλέον, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα προετοιμαστεί το ECOCITY Circular Economy Guidebook, ένα εγχειρίδιο παρακολούθησης της εφαρμογής των στρατηγικών της κυκλικής οικονομίας.

LEAVE A REPLY