Από πρόεδρος του ΣΒΒΕ, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Αθ. Σαββάκης;

Από πρόεδρος του ΣΒΒΕ, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Αθ. Σαββάκης;

2426
SHARE

Αποφεύγει να απαντήσει όταν τον ρωτούν αν θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2019.

Και ας είναι τακτική η επικοινωνία του με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Και ας συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιο Σαββάκη, ο οποίος φέρεται να αποτελεί την ιδανική «γαλάζια» επιλογή από το χώρο του επιχειρείν για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

«Έχει διοικητικές ικανότητες και τον ενδιαφέρει η πολιτική», δήλωσε τεχνοκράτης.

Μάλιστα, οι πολύ καλές σχέσεις του επί πέντε χρόνια προέδρου του ΣΒΒΕ με την Πειραιώς έχουν ενεργοποιήσει και το σενάριο της ανάθεσης στον κ. Σαββάκη ενός παραγωγικού υπουργείου, σε περίπτωση που δεν προκριθεί η συμμετοχή του στη «μάχη» για το δήμο Θεσσαλονίκης και η ΝΔ κερδίσει τις επικείμενες εκλογές.

«Χρειάζονται μακροχρόνιες, συστηματικές και κυρίως επίπονες προσπάθειες ανάπτυξης διεθνών διασυνδέσεων και γι’ αυτό δεν πρέπει μόνον οι επιχειρήσεις να φροντίζουν αλλά και το κράτος δια των αρμόδιων λειτουργών του και το πολιτικό σύστημα αλλά, και η ίδια η κοινωνία», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε πρόσφατο άρθρο του ο κ. Σαββάκης.

Μια θέση, η οποία απηχεί τις απόψεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί πως οι φορείς της δημόσιας διοίκησης είναι σαν τις επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζονται τεχνοκράτες μάνατζερ για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

LEAVE A REPLY