Από σήμερα (15/2) οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

Από σήμερα (15/2) οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

888
SHARE

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ανεξαρτήτως σε ποιον πάροχο ενέργειας ανήκουν. Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/. Ωστόσο, από τις πρωινές ώρες που «άνοιξε» η εφαρμογή, η ιστοσελίδα τέθηκε αρκετές φορές εκτός λειτουργίας λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Να σημειωθεί ότι δημιουργούνται δύο κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ: Η πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β) που αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος η έκπτωση φτάνει το 35%. Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία.

Από σήμερα, Πέμπτη (15/2), έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α), ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη (ΚΟΤ Β). Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Να σημειωθεί ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα δέχεται αιτήσεις ένταξης στο νέο ΚΟΤ, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τους όρους και τις προϋποθέσεις από την ιστοσελίδα του.

LEAVE A REPLY