Από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζόμενων...

Από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζόμενων και ανέργων στον τουρισμό

1464
SHARE

Την ευκαιρία σε 1075 εργαζόμενους και ανέργους να λάβουν εξειδίκευση και κατάρτιση στον τουριστικό τομέα, δίνει το αρμόδιο υπουργείο, με τη λειτουργία 44 τμημάτων μετεκπαίδευσης σε 13 πόλεις της χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και τα προγράμματα αφορούν εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται σε ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής.

Όσον αφορά την μετεκπαίδευση, θα είναι διάρκειας 380 ωρών για τον κάθε ενδιαφερόμενο και αφορά τις ειδικότητες υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική, επισιτισμό, ζαχαροπλαστική και οροφοκομία.

Εκτός από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) τα προγράμματα του υπουργείου Τουρισμού θα υλοποιηθούν στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Βόλο, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (παραλία Περαίας).

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν στη  Διαύγεια.

LEAVE A REPLY