Αργυρό μετάλλιο από την κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ στο Βερολίνο! (upd:...

Αργυρό μετάλλιο από την κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ στο Βερολίνο! (upd: 23.13)

2446
SHARE

Ακόμη μια επιτυχία για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε απόψε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. με χρόνο 50.45 καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της Φανής Χαλκιά (50.56) και κάνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη για φέτος. Να σημειωθεί ότι η Μπελιμπασκάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που έτρεξε σε τελικό 400 μ. σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μάλιστα, είναι ο πρώτος χρόνος ενασχόλησής της με το αγώνισμα, καθώς μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στα 200 μ.

Η Μπελιμπασάκη μπήκε πρώτη στην τελική ευθεία κάνοντας μια πολύ γρήγορη κούρσα κι έχασε στο νήμα το χρυσό μετάλλιο από την Τζιστίνα Σβιέτι η οποία έκανε χρόνο 50.41.

Η επίδοση της Μπελιμπασάκη αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Τον καλύτερο χρόνο στα 400μ. είχε μέχρι σήμερα η Φανή Χαλκιά (50.56).

Έλληνες μην τα παρατάτε!

Άκρως συγκλονιστική ήταν η Ελληνίδα αθλήτρια και στις πρώτες της δηλώσεις. Μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, για τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και την ανεργία κι έστειλε το μήνυμα στους Έλληνες να μην τα παρατήσουν. «Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα…Καιγόμαστε, πλημμυρίζουμε, έχουμε ανεργία και πεινάμε…Μη το βάζετε κάτω», είπε με δυνατή φωνή απευθυνόμενη σε όλους τους Έλληνες και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες έχουμε ψυχή. Είμαστε δυνατοί. Τα φιλιά μου στην Ελλάδα, μην τα παρατάτε».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον προπονητή της που πίστεψε στις δυνατότητες της αλλά και τους γονείς της οι οποίοι, όπως, είναι οι… χορηγοί της.

Το σημερινό μετάλλιο της αθλήτριας από την Κρήτη είναι το πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου και δεύτερο ασημένιο, μετά από αυτό της Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ.

 

LEAVE A REPLY