Αρχίζει την Τετάρτη 13 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου

Αρχίζει την Τετάρτη 13 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου

630
SHARE

Το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου.

Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον RealFM 97,8.


Η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες και σημείωσε ότι το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες, όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κλπ, δεν κλείνουν, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.

Κριτήρια

Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα (840 –2500 ευρώ τον χρόνο).

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού για το επίδομα ενοικίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Για παράδειγμα, το εισοδηματικό κριτήριο για μια τριμελή οικογένεια είναι 14.000 ευρώ ενώ για μια τετραμελή, το ποσό των  17.500 ευρώ.

Επιπλέον, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

LEAVE A REPLY