Ασυδοσία των Εισπρακτικών και Δικηγορικών Εταιρειών -Παρέμβαση από ΕΚΠΟΙΖΩ & Π.ΟΜ.Ε.Κ.”Η Παρέμβαση”

Ασυδοσία των Εισπρακτικών και Δικηγορικών Εταιρειών -Παρέμβαση από ΕΚΠΟΙΖΩ & Π.ΟΜ.Ε.Κ.”Η Παρέμβαση”

369
SHARE

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι καταναλωτές από τις εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες τους καλούν να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, προς τράπεζες, ΔΕΗ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.ο.κ. ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών – Π.ΟΜ.Ε.Κ. “Η Παρέμβαση”.

Οι δυο φορείς επανέρχονται για πολλοστή φορά στο θέμα αυτό και ζητούν να παύσει η ασυδοσία, παράνομη και αθέμιτη συμπεριφορά των εν λόγω εταιρειών, σε βάρος των καταναλωτών/οφειλετών.

Ειδικότερα, από τις καταγγελίες των καταναλωτών διαπιστώνουν ότι:

– η συχνότητα όχλησης των οφειλετών υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του νόμου (μια φορά ανά 2 ημέρες). Συχνά καλούν καθημερινά και πάνω από 10 φορές τη μέρα – καλούν ακόμα κι αν ο οφειλέτης έχει ρυθμίσει την οφειλή του ή έχει καταθέσει αίτηση με το νόμο Κατσέλη

– επικοινωνούν με τρίτα συγγενικά πρόσωπα (υπέργηρους γονείς, ανήλικα τέκνα) των οποίων ουδέποτε είχαν δοθεί στοιχεία επικοινωνίας – καλούν στην εργασία του οφειλέτη και τον δυσφημίζουν σε τρίτα άσχετα πρόσωπα – καλούν με απόκρυψη αριθμού, χωρίς να αναφέρουν το ονοματεπώνυμο της εταιρείας στην οποία εργάζονται, αλλά και δεν καταγράφουν τη συνομιλία

– ομιλούν με αγενή και προσβλητικό τρόπο, ασκούν έντονη ψυχολογική πίεση που συνοδεύεται συχνά από εκτόξευση απειλών και προσβλητικών χαρακτηρισμών.

Οι παραπάνω τακτικές τις οποίες έχουν υιοθετήσει και ακολουθούν οι εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες (που λειτουργούν ως εισπρακτικές), είναι παράνομες, αθέμιτες, αδιαφανής, καταχρηστικές και αντιδεοντολογικές.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση” με επιστολή τους καλούν για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην τροποποίηση αυστηροποίηση του νόμου 3758/2009 για τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, ώστε να εκλείψουν τα ως άνω απαράδεκτα φαινόμενα, καθώς και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους επιβάλλοντας παραδειγματικά διοικητικά πρόστιμα στις εταιρείες που παρανομούν. Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να καταγγέλλουν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες. Υποδείγματα καταγγελίας θα βρουν στην ιστοσελίδα της, στην κατηγορία Καταγγελίες (Τράπεζες).

LEAVE A REPLY