Friday , 19 April 2024

«Αυγατίζουν» οι τιμές στα αυγά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Του Γ. Κατσιάνη

Το ράλι τιμών στην ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία παρασύρει το ένα μετά το άλλο τα καταναλωτικά προϊόντα, ακόμα και αυτά που θεωρούνται χαμηλού κόστους.

Ο λόγος για το αυγό, η τιμή του οποίου αναμένεται να καταγράψει άνοδο τουλάχιστον 10% από την προσεχή εβδομάδα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από 0,17 ευρώ το ζευγάρι που πωλούνταν μέχρι σήμερα στη λαϊκή αγορά, τις επόμενες ημέρες θα πωλείται προς 0,20 ευρώ το ζευγάρι.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ανατίμηση στα αυγά, παρά το γεγονός ότι το κόστος στις ζωοτροφές αυξήθηκε σημαντικά. Ωστόσο, αναμένεται νέα αύξηση καθώς οι έμποροι σιτηρών σε Ουκρανία και Ρωσία κρατούν στις αποθήκες το εμπόρευμα τους», δήλωσε ο ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγής αυγών, Παύλος Τσακίρης.

Η συνάντηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, στα μέσα της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση παραγωγών αυγών στη Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου, στην οποία καταγράφηκαν τα προβλήματα που προκάλεσε στους επαγγελματίες του κλάδου ο πόλεμος στην Ουκρανία.  

Οι αυγοπαραγωγοί ζητούν από την ηγεσία του Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει μέτρα στήριξης του κλάδου, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

«Αν δεν αυξηθούν οι τιμές των αυγών, τότε θα κλείσουμε», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *