Αυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές-Πίνακας με τους πιο εξωστρεφείς κλάδους

Αυξάνονται οι ελληνικές εξαγωγές-Πίνακας με τους πιο εξωστρεφείς κλάδους

349
SHARE
Afksanontai oi ellinikes eksagoges-Pinakas me tous pio eksostrefeis kladous

Ώθηση λαμβάνουν οι ελληνικές εξαγωγές από το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, καταγράφοντας ανοδική πορεία και αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η εξωστρέφεια εν μέσο παρατεταμένης μάλιστα κρίσης αποτελεί διέξοδο για πολλές επιχειρήσεις και ολόκληρους κλάδους.

Αυτό τονίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη υποστηρίζει πως η χάραξη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Εξωστρέφεια καθίσταται πλέον περισσότερο αναγκαία από ποτέ, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά προϊόντα. Η κα Σακελλαρίδη επισημαίνει ακόμη πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και τονίζει πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις, ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να υποκατασταθούν οι εισαγωγές.

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ, τον περασμένο Ιούνιο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε κατά 11,8% (μαζί με τα πετρελαιοειδή), στα 2,37 δισ. ευρώ έναντι 2,12 δισ. ευρώ του Ιουνίου του 2016.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών η αύξηση ανέρχεται στο 10,7% (ή κατά 171 εκατ. ευρώ).

LEAVE A REPLY