Wednesday , 24 April 2024

Αυξημένοι έλεγχοι και δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Στην ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των παρεμπορίου από τους μηχανισμούς ελέγχου προχωρά άμεσα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΓΓΕκΠΚ), του υπουργείου Ανάπτυξης και Eπενδύσεων.

Ήδη τον Αύγουστο τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου έχουν ενισχυθεί με εξοπλισμό (αυτοκίνητα κλπ), ικανό να ενισχύσει την επιχειρησιακή δράση τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενισχύθηκε η διυπηρεσιακή δράση του Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι, σύμφωνα με τη ΓΓΕκΠΚ, «θεαματικά».

Επιπλέον, σχεδιάζονται νέες επιχειρησιακές πρακτικές, προκειμένου η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών να γίνει αισθητή σε όσους παρανομούν. Το υπουργείο προαναγγέλλει πως επίκειται θεσμική παρέμβαση για τη συνολική αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου.

Η ΓΓΕκΠΚ από την 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινώνει σε εβδομαδιαία βάση τις ενέργειες και δράσεις της για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Την τελευταία εβδομάδα, σε 60 ελέγχους στην αγορά, βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *