Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία για την πρώην πρόεδρο των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης...

Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία για την πρώην πρόεδρο των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης – Βρέθηκε νεκρή στην Επανωμή

1059
SHARE

Νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Λεύκης, στο Κτήμα Καραγκιόζη της Επανωμής, εντοπίστηκε από περιοίκους η τέως πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά. Επί τόπου βρέθηκαν άνδρες του Λιμενικού, που διεξάγουν τις σχετικές έρευνες.

Η σορός της 71χρονης συμβολαιογράφου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους της, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και στην περιοχή βρέθηκε και ένα σημείωμα.

Η εκλιπούσα το Νοέμβριο του 2017 βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, ύστερα από ποινική δίωξη που παρήγγειλε σε βάρος της ο εισαγγελέας Διαφθοράς. Η δίωξη αφορούσε πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το ποσό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να παρακράτησε ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Η ίδια είχε δηλώσει αναφορικά με την υπόθεση: “Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη”.

 

LEAVE A REPLY