Αύξηση του ΕΣΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις ζητούν τα επιμελητήρια

Αύξηση του ΕΣΠΑ για τις μικρές επιχειρήσεις ζητούν τα επιμελητήρια

503
SHARE
Ayksisi tou ESPA gia tis mikres epixeiriseis zitoun ta epimelitiria

Την αύξηση προϋπολογισμού του προγράμματος ΕΣΠΑ «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» ζητεί με επιστολή του προς τον υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και τον αρμόδιο αν. υπ. κ. Αλ. Χαρίτση ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, σε αρκετά προγράμματα για την ενίσχυση των ΜμΕ από το ΕΣΠΑ έχουν απορριφθεί σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει απογοήτευση στις τάξεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ενώ αν χαθεί η ελπίδα υπαγωγής σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομία θα υποστεί άλλο ένα βαρύτατο πλήγμα.
«Θα πρέπει να διασφαλίσει το Υπουργείο πως όσες επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας στα προγράμματα τα οποία ήδη είναι σε εξέλιξη θα μπορέσουν να ενταχθούν, και δε θα απορριφθούν λόγω έλλειψης πόρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα κυριαρχήσει η απογοήτευση στις τάξεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και θα χαθεί η ελπίδα υπαγωγής σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ καθώς η πλειονότητα των αιτήσεων θα έχει οδηγηθεί σε απόρριψη λόγω έλλειψης κονδυλίων», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος.

LEAVE A REPLY