Αύριο, Κυριακή (29/7) οι οριστικοί πίνακες για τα voucher σε παιδικούς σταθμούς...

Αύριο, Κυριακή (29/7) οι οριστικοί πίνακες για τα voucher σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

765
SHARE

Αύριο, Κυριακή (29/7) αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης οι οριστικοί πίνακες και τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 – 2019 και οι γονείς οι οποίοι υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις θα γνωρίζουν αν τα παιδιά τους θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας.

Ωστόσο και οι επιλαχόντες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία καθώς αναμένεται να γίνει και φέτος αναδιανομή των voucher. Συγκεκριμένα, όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher τα οποία θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες του προγράμματος θα έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με τη λήξη των εγγραφών.

Απόφαση για τους πυρόπληκτους

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤΑΑ αποφάσισε και πρότεινε, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ρύθμιση προκειμένου να συμπαρασταθεί στις οικογένειες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά σε Δυτική και Ανατολική Αττική. Η ρύθμιση προβλέπει την αποδοχή όλων των αιτήσεων των μητέρων που έχουν απορριφθεί από το πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019 επειδή ο φάκελος του ήταν ελλιπής. Αφορά τους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κινέτας (Δήμος Μεγαρέων) και Αγίων Θεοδώρων (Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας)

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδέχτηκε την πρόταση, ενώ το κόστος φιλοξενίας αυτών των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα εξασφαλιστεί με χορήγηση επιπλέον πόρων.

LEAVE A REPLY