Α.Ξανθός: Εγκαίνια δύο ΤΟΜΥ στη Χαριλάου, με προαναγγελίες νέων Μονάδων και 650...

Α.Ξανθός: Εγκαίνια δύο ΤΟΜΥ στη Χαριλάου, με προαναγγελίες νέων Μονάδων και 650 προσλήψεων

853
SHARE

Τα επίσημα εγκαίνια δυο νέων ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), της 4ης και 5ης, που τέθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο στην περιοχή της Χαριλάου, τέλεσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός,  και προανήγγειλε τη λειτουργία άλλων 20 ΤΟΜΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους. (σ.σ: Στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης λειτουργούν 13 ΤΟΜΥ, οκτώ στη δυτική πλευρά της πόλης και πέντε στην ανατολική).

Το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) προβλέπει τη λειτουργία 239 δομών σε όλη τη χώρα,  προς το παρόν λειτουργούν περίπου 100 και σύμφωνα με τον κ.Ξανθό “στόχος είναι να έχουμε 120 ΤΟΜΥ μέχρι το τέλος του έτους. Νομίζω ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Θα προσπαθήσουμε μέσα στο 2019 να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και κυρίως μέλημά μας είναι να δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση τώρα και στα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου και στα περιφερειακά τους ιατρεία. Αναζητούμε ένα τρόπο να μπορεί το σύστημα υγείας να παρέχει υπηρεσίες σε πληθυσμούς, κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων, που έχουν δυσκολία μετακίνησης και δυσχέρεια πρόσβασης στις σημερινές δομές”.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε, επίσης, ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα προσλήψεων και με μόνιμο και με επικουρικό προσωπικό: “Τώρα έχουμε ένα νέο μοντέλο επιλογής λοιπού επικουρικού προσωπικού, το οποίο θα γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και ευέλικτα. Μέσα σε λίγες μέρες θα μπορεί να γίνει πρόσληψη από πίνακες που θα υπάρχουν στις υγειονομικές περιφέρειες για κάθε κατηγορία επαγγελματικών υγείας. Ολοκληρώνεται η πρόσληψη αυτή την περίοδο, η προκήρυξη “7Κ”, που σημαίνει ότι θα έχουν προστεθεί περίπου 3.900 μόνιμοι εργαζόμενοι επιπλέον στο σύστημα υγείας εκτός των γιατρών. ‘Εχουμε προκηρύξει 2.000 θέσεις ιατρών και τώρα θα βγάλουμε τις τελευταίες περίπου 650 που έχουν μείνει. Είναι ένεση ανθρώπινου δυναμικού στον βαθμό που ολοκληρωθεί και τοποθετηθούν όλοι αυτοί φυσικά, γιατί είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία για τους γιατρούς. Νομίζω ότι θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα κάλυψης κενών του συστήματος υγείας με μόνιμο τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός”.

LEAVE A REPLY