Α.Σαμαράς:”Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας”-Η κυβέρνηση τα δίνει όλα...

Α.Σαμαράς:”Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας”-Η κυβέρνηση τα δίνει όλα για 6 μήνες αναβολή στην περικοπή των συντάξεων

685
SHARE

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων και τη Συμφωνία των Πρεσπών άσκησε από την Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την ότι  «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξη μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων».

Απευθυνόμενος στους «Μακεδόνες της μιας και μόνης, Ελληνικής, Μακεδονίας μας», ο κ.Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε την 26η έκθεση KAVALAEXPO, τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας. Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα. Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο “μακεδόνες”… Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας “Μακεδόνων” και την αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” και την αναγνώριση “Μακεδονικής ταυτότητας”.»

Περαιτέρω, υπογράμκισε ότι η  Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα και προέβλεψε αντιθέτως αναταραχή στα Βαλκάνια: «Η συμφωνία πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί. Γιατί διευκολύνει τη “μεγάλη Αλβανία”! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου».

«Η ΝΔ λοιπόν, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα…Όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή – πάντως εμείς ΔΕΝ θα την ψηφίσουμε…Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε “Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα”. Γιατί τότε θα νομιμοποιούσαμε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό μέσα στην ίδια τη χώρα μας. Ούτε μπορούμε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διαπραγματευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη. Το καλύτερο – για όλους, πια – είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή…Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξη μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων».

LEAVE A REPLY