Α.Σ. Βόλου: Τραγική η κατάσταση αγροτών και κτηνοτρόφων στον θεσσαλικό κάμπο-Σήμα κινδύνου...

Α.Σ. Βόλου: Τραγική η κατάσταση αγροτών και κτηνοτρόφων στον θεσσαλικό κάμπο-Σήμα κινδύνου προς την Κυβέρνηση

1500
SHARE
Τραγική και μάλλον μη αναστρέψιμη είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ.Νικήτα Πρίντζο, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Θεσσαλίας και η φετινή χρονιά είναι καταστροφική.
Την παραπάνω εικόνα-διαπίστωση αποκόμισε, όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου σε περιοδεία σε 40 χωριά της Θεσσαλίας και τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν φτάσει στο απροχώρητο.
“Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι με 0,70 ευρώ στο πρόβειο γάλα και 0,40 στο αγελαδινό μπορεί να επιβιώσει η κτηνοτροφία; Ότι με 0,13 ευρώ στο κριθάρι και 0,16 ευρώ στο σιτάρι μπορεί να ζήσει αγρότης; Να βγουν να μας το πουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους υπουργούς και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων να πάνε στα χωριά απροειδοποίητα, να δουν ποιά είναι η κατάσταση, να συζητήσουν και να τα λύσουν. “Τα προβλήματα δεν λύνονται από τα πάνελ και τις αίθουσες των ξενοδοχείων”, πρόσθεσε σχετικά.
Κατά τον ίδιο, επίσης, από τα 35 εκατομμύρια στρέμματα, που διαθέτει η χώρα, καλλιεργούνται μόνο τα 17 εκατομμύρια, τα υπόλοιπα ανήκουν στα υπουργεία, έχουν χαρακτηριστεί δημόσιες εκτάσεις και παραμένουν σε χρόνια αγρανάπαυση – εγκατάλειψη και οι εκτάσεις αυτές πρέπει να καλλιεργηθούν για να βοηθηθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος να επιβιώσει.
Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου φέρεται να σταματά τη συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς και να βρίσκεται σε επαφές για συνεργασία με άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

LEAVE A REPLY